Függöny

Legyen az családi ház, lakás, iroda, vagy közintézmény, a függöny egyaránt dísze és funkcionális eleme a falak által határolt térnek; otthona, munkahelye ablakainak. Minősége tartást ad a helyiségnek. Színe, mintája, esése, sőt, akár tapintása is nagyban befolyásolhatja, miként érzi magát a rendelkezésre álló térben.

Ma már számos új függönyözési technika létezik (lapfüggöny, római roló, stb.). Érdemes élni ezek megismerésének lehetőségével, hiszen az újabb és újabb megoldásokkal mindig merész és eredeti hangulatok, izgalmas enteriőrök teremthetők.

Azért, hogy tárházunk kiapadhatatlan legyen, hogy Ön bármikor újszerűvé varázsolhassa otthonát, legyen az bármilyen stílusú, függönymintáinkat folyamatosan cseréljük, így állva megrendelőink rendelkezésére mindig a legújabb trendeknek megfelelő széles választékkal.

Társaságunk 20 év tapasztalattal, rövid határidővel, az Ön közelében – az Ön valamennyi (fény)igényének figyelembe vételével – vállalja lakókörnyezete és munkahelye bármilyen helyiségének sötétítését. Vagy világosítását. És hogy el tudja dönteni, Önnek melyik a fontosabb, íme, fellebbentjük a fátylat a függönyökről.

Pliszé Kft. függönyFényáteresztő függöny

Beengedik a fényt, kissé megtörve azt, ezzel teremtve meg a helyiség sajátos intimitását. Nagy felületeket fednek be, ezért a színük és mintájuk alapvető meghatározó elemei az adott enteriőrnek. Ahhoz, hogy lágyítani tudják a teret, és a látvány a lehető legesztétikusabb legyen, sok anyagra van szükség, ezért általában két-háromszoros mennyiség megvásárlását javasoljuk megrendelőink részére. Igazán elegánssá akkor teszi az ablakot, ha hosszan, akár a padlóig is hagyjuk aláhullni a karnisról. Manapság már a radiátor miatt sem kell aggódnunk, nem tesznek kárt a textilben. Nem beszélve arról, hogy egy nagyon fontos funkcióját is csupán így tudja teljesíteni – így lehet búvóhelye gyermeknek, cicáknak, kutyáknak egyaránt.

Leggyakrabban használt alapanyagaik: organza, voile, batiszt, len, sable.

Ha fontos a fény és a kilátás (és hogy is ne lenne az), akkor a lazább szövésű organza függönyök választását ajánljuk, már csak azért is, mert ez a fajta anyag könnyedséget és eleganciát is sugároz. Az olyan helyeken viszont, ahova fürkész tekintetek könnyebben beláthatnak, a sűrűbb szövésű, kevésbé áttetsző alapanyagok a megfelelőek. Ilyen a batiszt, len vagy a kevert szálas textilek.

Sötétítő függöny

Nyári napmelegkor, ha már elég, sőt, túl sok a fény, vagy éppen azért, mert nincs, hiszen leszállott az éjszaka, kezünk a sötétítő függönyt keresi az ablakok mentén. A sötétítő függöny otthonunk hűvöse a forró nyárban, álmunk biztonsága éjszakákon át. Ám nem csupán az, hiszen árnyékolni tudása mellett ez a típus is dekorációként szolgál.

Fontos lakberendezési szempont hát, hogy a sötétítő függöny ne csak a fényáteresztő függönnyel harmonizáljon, hanem passzoljon a falak színéhez, szőnyegekhez és a lakásban található egyéb textilekhez, berendezési tárgyakhoz.

Teljesen összezavarodott már, mit is szeretne? Álljon meg hát az olvasással, és kérjen egy helyszíni felmérést. Engedje, hogy minden gondot levegyünk válláról, hívjon minket, időt, pénzt és fáradtságot takarítva meg ezzel.

Annak azonban, aki még nem vesztetett el a fonalat, vagy épp azért, mert fel akarja venni Ariadné fonalát, hogy eltaláljon a legfrissebb trendek felé, ajánljuk a legújabb függönyözési technikákat:

Lapfüggöny

Plisze Kft. LapfüggönyA lapfüggönyök, vagy panelfüggönyök egyre népszerűbb elemei a modern irányzatoknak, leginkább a modern és minimalista stílusú lakásokba ajánljuk szeretettel.

A lapfüggönyök nem csupán ablakok díszei, sötétítői, de térelválasztóként is remekül alkalmazhatóak. Praktikus, és egyszerű függönyözési megoldás.

Készülhet 2, 3, 4 és 5 pályás kivitelben. Mozgatható kézzel, zsinórral, vagy akár motorral is. A lapfüggöny paneljai tépőzárral vannak rögzítve a karnishoz és egymás mögött mozgathatók, a textil feszességét a súlylapok biztosítják.

Lapfüggöny készülhet egyaránt fényáteresztő, vagy sötétítő anyagból, azonban a panelek szélességének meghatározásánál figyelembe kell vennünk a kiválasztott textil adottságait, textúráját. De ne feledje, varázslók vagyunk, semmi sem jelenthet nekünk akadályt.

Panelfüggöny tervezésénél is nagyon fontos a helyszíni lehetőségek ismerete, hogy a nyílászáró eredeti funkciójának megfelelően továbbra is nyitható maradjon, és a panelek gyűjtési lehetőségére is legyen elegendő hely.

Roló

Pliszé Kft. raffroló

A római roló függönyanyagból készült árnyékoló, modern eleganciájával lakása dísze lehet, sőt, a klasszikus stílushoz is remekül alkalmazható.

A roló szerkezete függőlegesen mozgatja a függönyt, a textilt tépőzár segítségével rögzül a rolószerkezethez. Működtetése lehetséges gyöngylánccal vagy motoros. Hogy a kinézet minél exkluzívabbnak hasson, a mechanika egy tokban is elhelyezhető, ezt tokozott raffrolónak hívják.

A római roló is készülhet fényáteresztő vagy sötétítő függönyanyagból, illetve roletta vászonból vagy a natúr kollekció anyagaiból. Anyagszükségelt szempontjából jóval takarékosabb megoldás, mintha hagyományos függönyt alkalmaznánk.

Pliszé Kft.

Cím:
9081 Győrújbarát, István utca 215.
E-mail:
pliszekft@vnet.hu
Telefon/fax:
96/456-660, 30/444-7020
Nyitva tartás:
Hétfőtől péntekig: 7:30 – 15:30
Szombaton: 9:00 – 12:00